Om oss

 

Musiker Utan Gränser är en ideell förening som startade 2009, efter ett initiativ av Anna-Lena Engström, då kyrkomusiker i Högalids Församling. Syftet med föreningen är att, med konstnärliga medel, skapa dialoger bortom etniska, kulturella, religiösa och politiska gränser. Föreningen arbetar utifrån tanken att kultur är en väsentlig del av livet hos alla människor och att musik är ett universellt språk som alla kan förstå och bli berörda av. Musik bygger broar, skapar intressanta dialoger, samt ger människor livsbejakande verktyg och inspiration. Forskning visar dessutom att musik gynnar psykosociala egenskaper hos människan, så som ökat lyssnande, större flexibilitet, ökad förståelse och empati.

Musiker Utan Gränser är med i Anna Lindh Foundation och dess nätverk. Anna Lindh Foundation är en mellanstatlig institution, som sammanför det civila samhället och medborgare i medelhavsområdet, för att skapa förtroende och förbättra den ömsesidiga förståelsen.

Det är viktigt att även de med funktionshinder kan ta del av Musiker Utan Gränsers olika projekt. Kontakta oss för information om tillgänglighet - [javascript protected email address] eller 073-500 52 69.

         
      Anna-Lena Engström                               Bilden är från en konsert på Musikaliska i Stockholm 2010.


För tre veckor sedan fick Musiker Utan Gränser den stora äran att mottaga en fana av Stockholms landshövding Sven-Erik Österberg på Tessinska Palatset, då vår förening fyller 10 år i år. Detta kommer ge nya möjligheter för MUG att synas.

För framtiden har vi bokat Eric Ericson-hallen på FN-dagen den 24:e oktober 2019. Temat för denna konsert är "mänskliga rättigheter" och överskottet går till en skola i Kenya för flickor som får undervisning och dessutom skyddas mot könsstympning. Till denna viktiga konsert ber vi nu Dig att skicka in förslag på inslag - det kan gälla Dig själv eller Din kör, musiker, poeter, dansare m.fl. Deadline för detta är den 12/8, då programmet spikas.

Övriga kommande projekt är vår egen konsert "Vi Minns – konsert till åminnelse av Förintelsens offer" i slutet av januari 2020 (det blir tredje året i rad som vi arrangerar detta evenemang). Musiker Utan Gränser är också medarrangör till kortfilmsfestivalen Film Music Live Festival i Stockholm den 16:e-17:e november 2019 och Musikalen Maria Magdalena - en ny föreställning av Daniel Engström (musik) och Daniel Bergström (text & manus) - som sätts upp i Nynäshamn kring påsken 2020, med en konsertant version i Skärholmens Kyrka den 14:e september 2019. I samband med uppsättningen i Nynäshamn kommer vi även att göra en konsertant version av Jesus Christ Superstar.

Vi som förening vill fortsätta att växa, så vi önskar få in fler medlemmar. Du/Ni behövs! Årsavgiften är 200 kr och vårt bankgironummer är 170-4006. Även körer och andra grupper kan bli medlemmar.

Kontakta oss för mer information: musikerutangranser@hotmail.com. 

Ha en skön sommar! ☀️

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)